Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet

Länsavdelning:
Värmlands Län.

Vi mår bäst när det finns en balans mellan stad och land. När alla har samma förutsättningar, oavsett var man bor. I dagens samhälle finns det en norm som utgår från livet i staden. Den ligger till grund för beslut som gör att urbana områden prioriteras, samtidigt som landsbygden ofta räknas bort. Det är en förlust för Sveriges utveckling och alla som bor på landet förtjänar bättre. Som länsavdelning håller vi kontakt med myndigheter och organisationer på regionnivå. Vår röst syftar alltid till att höja rösten för att hela Sverige ska få leva, idag och i framtiden.

I Värmlands geografi finns 16 kommuner: Arvika, Eda, Forshaga, Filipstad, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng. I samtliga kommuner finns landsbygder. I flera av dem finns glesbygder.

 

Dags att boka plats på Landsbygdsriksdagen!

Välkommen till Sveriges största landsbygdsevent den 24-26 maj 2024 i Sörmland! Under Landsbygdsriksdagen utmanar, utvecklar och utbildar vi varandra genom seminarier, paneldebatter och personliga möten. Träffa hundratals deltagare från hela Sverige och räkna med stimulerande och inspirerande dagar. Program och bokning: Landsbygdsriksdagen

Årets lokala grupp och årets landsbygdsutvecklare 2023!

🌟FÅRENINGEN FÅRFEST I KIL Årets lokala grupp.
Ur motiveringen:
Målmedvetna eldsjälar som sätter fart och färg på en hel bygd! Fåreningen ligger bakom den magnifika Fårfesten som sedan 2006 varje år arrangeras i värmländska Kil. Fårfesten lockar under en helg tiotusentals besökare tillresta från hela landet och även andra länder.
Fårfesten har runt hundrafemtio utställare och festivalen erbjuder kurser, föreläsningar, modeshow, mat och workshops. Allt kopplat till fåret på ett eller annat sätt. Fåreningen arbetar aktivt hela året om och mellan Fårfesterna arrangeras studieresor och föreläsningar.
Fåreningen sprider kunskap och inspiration och möjliggör möten för utbyte mellan såväl hängivna entusiaster som för nyfikna nybörjare.
Årets Lokala Grupp 2023 är en motor som sammanfogar folkbildning och besöksnäring på ett exemplariskt sätt och som tydligt visar hur envishet, kunskap och gemenskap är en framgångsfaktor som lyfter bygden.
***
🌟ANNA TYRÉN & LEIF TYRÉN –
Årets landsbygdsutvecklare.
Motivering:
Kunskap och målmedvetenhet har gått hand i hand och deras förmåga att engagera och inspirera har genererat framgång för många eldsjälar. Genom den coachande rollen har de hittat stigar för vägledning och i den utbildande rollen har de föreläst och samtalat på universitet och en mängd andra forum.
Genom allt sammantaget har årets pristagare blivit kooperativa byggmästare, och de har under lång tid blivit en viktig resurs för otaliga värmländska entreprenörer. Förutom alla kooperativa organisationer som kommit till under deras rådgivning och stöd,
har Årets Landsbygdsutvecklare även blivit en viktig röst för demokratin genom att oförtrutet påvisa nyttan med kooperativa samverkanskonstellationer – inte minst i gles- och landsbygder.
Det är med respekt vi utser Anna Tyrén och Leif Tyrén till Årets Landsbygdsutvecklare 2023.

 

Lokala nyheter

22 mars, 2024

Välkommen på årsmöte

När: 11 april 2024. Plats: Coompanions Värmlands lokaler Bryggaregatan 11, Kar...

Dokumentarkiv

Hitta dokument i Sharepoint.

Gå till Sharepoint nu »
Följ, gilla och dela på Facebook

Sprid vårt lokala engagemang vidare.

Gå till vår Facebooksida »
Medlemsregister

Hitta medlemmar runt om i landet.

Gå till Medlemsregistret här »
Följ, gilla och dela på Instagram

För vidare vårt lokala engagemang.

Gå till vår Instagramsida »
Evenemang

Årsmöte 11 april

Läs mer om evenemanget »
Registrerar dig för nyhetsbrev

Få nyhetsbrev till din e-post.

Registrera dig här »

Hela Sveriges Riksorganisation