Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet

Årets socken 2022

 

Grattis till Årets socken 2022, Etelhem!

Motivering

Etelhems socken har under senare år stigit fram som en inflyttningort, särskilt för året-runt-boende barnfamiljer. Det om något är en prestation som bör uppmärksammas. Orsakerna till detta är säkert flera, men arbetet med Sigvalde träsk har tveklöst bidragit.

Det är alltid imponerande när lokala krafter rycker in. Nu är träsket och badplatsen lika fint som när många av våra barn var små. Detta är inte bara en socialt viktig satsning, utan även en miljöinsats; när algbältena driver in heta julidagar är det ovärdeligt för barnfamiljer över hela östra Gotland att kunna ta sig ett dopp i en vacker liten sötvattensjö.

På friskvårdskontot kan Etelhem också prisas för nya motionsspår, utegym, skidspår och hela två vandringsleder. Här samarbetar hembygdsförening och bygdegårdsförening tätt tillsammans, och umgås i den välbesökta bygdegården.

Det står nog inte på förrän Etelhem blir känt Gotland runt inte bara för sina tre keramikverkstäder, utan även för sin starka sammanhållning. Och för sin rykande färska sockenbok…