Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Besöksnäringen kan utvecklas lokalt!

 

Projektet ”Samverkan för utveckling i Norrbotten” genomförde den sista av  seminarier med innehåll som efterfrågats av de medverkande byarna.

Det som har varit roligt är att dessa fått stor spridning och vi har haft medverkande från olika delar av länet beroende på vilket tema som mötet haft.

När man gör en utvecklingsplan och börjar resan att själva kartlägga det som finns och vilka möjligheter som finns just här i vår bygd så kommer det ofta upp utveckling av besöksnäringen. Det finns så många olika saker att utveckla inom besöksnäringen men även olika målgrupper för dessa.

Det skulle egentligen behövas en hel serie med seminarier  med detta tema ”utveckla besöksnäringen efter de förutsättningar som bygden har” för efterfrågan finns och besöksnäringen internationellt växer. Intresset för detta område är stort och det efterfrågas olika aktiviteter som är bokningsbara, exempelvis fiske, samisk kultur, djursafaris etc.

Allt detta finns här!

Denna gång så var fokusområdena, fiske och ställplatser.

Fiske, kommer nästan allt upp som ett utvecklingsområde och där kunde Peter Manner informera och svara på frågor. Han har arbetat inom besöksnäringen sedan 80 talet och sett förändringarna som skett.

Ställplatser, är också en utvecklingsmöjlighet i flera bygder och projektledaren för Ställplats Lauker utveckling, Hélena Skarin berättade hur deras resa var.

Både Peter och Hélena fick bra frågor och vad vi förstod så var detta seminarium uppskattat.

Vill ni veta mer eller få kontakt med Peter eller Hélena så kontakta nedan,

Sofie Lundberg Nilsson  sofie.l.nilsson@outlook.com