Hela Sverige
Nyheter18 maj, 2023

Det Spirar i myllan i Dalsland

Den 13-14 maj deltog några från vår styrelse på Inspirationsfestivalen för utflyttare, nybyggare och gröna vågare 2.0 som Dalslands Folkhögskola arrangerade via projektet Bogemenskap Dalsland.
Här kunde vi ta del av information om Omställningsnätverkets verksamhet. Tomas Forslin Västra Götalands Regionens projektledare för Det goda livet i Dalsland talade under temat Landsbygdens revansch.

Vi fick många goda exempel på hur det sprirar i myllan i Dalsland. Tommy Alfredsson berättade om sin podd Portalen Podcast där han för samtal med intressanta personer om hur det är att bo på landsbygden.
Eirik Skogen från Norge berättade om hur det är att komma in i bygden som nyinflyttad. Vi tror att det inte är så stora olikheter mellan Norge och Sverige men visst finns dem och de kan ställa till en del problem.
Sarah Vogel-Rödin berättade om sitt och hennes 2 väninnors projekt Källhult ett6. Deras projekt går ut på att förvandla en gammal lanthandel till mötesplats för kultur och kreativitet.

Kontakter knöts också med Omställningsnätverkets ordförande Pernilla Fogelqvist. Från båda sidor konstaterade vi att det är viktigt att våra organisationer hittar olika samarbetsformer.