Hela Sverige

Länsavdelning:
Fyrbodal.

Hela Sverige ska leva Fyrbodal är en av 24 regionala länsavdelningar i vårt land. I Västragötalandsregionen finns 4 länsavdelningar och vi utgör en av dem. Vi samordnar ca 165 lokala grupper i vår del av regionen. Vårt övergripande mål är att det skall råda en balans mellan landsbygd och stad. Vårt geografiska område utgörs av kommunerna: Orust, Uddevalla, Lysekil, Sotenäs, Munkedal, Tanum Strömstad, Trollhättan, Vänersborg, Färgelanda, Mellerud, Bengtsfors, Dals-Ed och Åmål.

Vi är en ideell förening som fungerar som en länk mellan centrala, regionala, kommunala och lokala aktörer för lokal utveckling.

Aktiviteter 2023

Energigemenskaper

Årets grupp

Du glömmer väl inte att nominera Din lokala grupp till Årets grupp?

»

OMSTÄLLNINGSKONFERENS DEN 8-10 SEPTEMBER

Omställningsnätverket, Dalslands Folkhögskola, Melleruds Kommun, Kroppefjälls B´n´B, Mötesplats Steneby, Not Quite m.fl. bjuder in till Omställningskonferens i Dals-Rostock, Melleruds kommun.

VAR: Dals Rostock Skola + Kroppefjäll i Dals Rostock, samt studiebesök under söndagen till Fengerfors och Not Quite. Helgen varvas sedan mellan Dals Rostock skola, Kroppefjäll och Fengersfors.

Temat för konferensen handlar om att utforska vad vi vet om att vända negativa trender och regenerering i bred bemärkelse. Hur liknar landsbygder och förorters erfarenheter varandra? Vad finns det för existentiella band som binder oss samman i en samhällsväv som luckras upp? Hur tar vi hand om våra basbehov i fred med oss själva, varandra och planeten?

LÄNK TILL ARRANGEMANGET: https://www.facebook.com/events/794043312287425

ANMÄLAN: https://www.studieframjandet.se/vastra-gotalands-lan/gustav-arrangemang/kurser/2023/juli/omstallningskonferens-8-10-september/

BYGG- OCH BOGEMENSKAP I DALSLAND

Dalslands folkhögskola driver projektet Bygg- och Bogemenskaper i Dalsland vars syfte är att bl. a. öka inflyttningen till Dalsland.

För er som är intresserade av att flytta till landet finns det möjlighet att prova på att bo på landet.

Kontakter kan förmedlas via projektledare Magnus Skånberg.

Länk till Bogemenskaper i Dalsland »

Planera redan nu in ditt deltagande på Landsbygdsriksdagen 2024. Ett evenemang för alla som jobbar för att skapa balans mellan land och stad. Du kommer att kunna delta på inspirerande worpshops, inspirationsresor, galakväll mm. Framför allt kommer du att träffa en rad intressanta personer som brinner för samma frågor som du.

Här är en länk till de inspirationsresor som vi kunde välja att delta på när landsbygdsriksdagen anordnades av Smålands länsavdelning år 2022 .

Inspirationsresor. | Landsbygdsriksdagen 2022

Hör upp alla ungdomar!
Nu har ni möjlighet att delta på Landsbygdsriksdagen år 2024

Vid sitt styrelsemöte den 16 juni 2022 beslutade Fyrbodals länsavdelning att inför Landsbygdsriksdag  år 2024 avsätta medel för att bland ungdomar på landsbygden lotta ut  2 platser på Landsbygdsriksdagen. Länsavdelningen står för alla kostnader såsom anmälningsavgift, logi- och resekostnader.

Du som vill vara med i utlottningen skicka ett mejl till fyrbodal@helasverige.se senast 31 januari 2024 med uppgift om namn, adress, ålder och om du är aktiv i någon förening.

Tips på saker att läsa och lyssna på.

Hela Sveriges Omvärldsbevakning
Varje vecka publiceras en kortfattad omvärldsbevakning där beslut, debatt och kunskap som berör frågor kring landsbygder lyfts på olika sätt. Ett särskilt inslag är där man låter en person som engagerar sig i landsbygdsfrågor på något sätt komma med ett avslutande och lite friare tips.

Hela Sveriges Blogg
De blogginlägg som kallas FRAMGENT avslutas alltid med reflektionsfrågor. På så sätt kan de inläggen användas för gemensam läsning och diskussion.

3 Hela Sveriges Podd
Missa inte avsnitten – med Årets landsbygdsutvecklare 2022 och Årets kommun 2022.

4 Hela Sveriges Nyhetsbrev

5 Hela Sveriges Balansrapporter
Riksorganisationen har tagit fram ett antal Balansrapporter som speglar förhållandet mellan land och stad.
En av de senaste handlar om ”Blåljus i hela landet” och genererade en artikel i tidningen Bohusläningen.
Längre väntan på ambulans i Bohuslän: ”En utmaning”

Den sista balansrapporten heter Skolor i hela landet. Den belyser balansen vad gäller tillgänglighet för förskola, grundskola, gymnasium samt kostnader och kvalité för olika skolor.

 

 

 

Dokumentarkiv

Hitta dokument i Sharepoint.

Följ, gilla och dela på Facebook

Sprid vårt lokala engagemang vidare.

Gå till vår Facebooksida »
Serviceregister

Goda exempel på lokal samverkan

Gå till Serviceregistret här »
Årets Lokala Grupp

Glöm inte att nominera Er lokala grupp.

Läs mer om nomineringen här »
Evenemang

Demonstrationer om hur man gör biokol.

Läs mer om evenemanget »
Registrerar dig för nyhetsbrev

Få nyhetsbrev till din e-post.

Registrera dig här »
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 weeks ago
Hela Sverige ska leva Fyrbodal

🎶….och regnet det bara öser ned…🎶 men Hela Sverige ska leva, Fyrbodal seglar i alla väder. Här inte bara bildligt utan även bokstavligen🌧☔️😉 ... See MoreSee Less

🎶….och regnet det bara öser ned…🎶 men Hela Sverige ska leva, Fyrbodal seglar i alla väder. Här inte bara bildligt utan även bokstavligen🌧☔️😉Image attachment

Comment on Facebook

Fy jag lider med er 😩

Du e la för go Christer Johansson 🐟

🎶….och regnet det bara öser ned…🎶🌧☔️men Hela Sverige ska leva, Fyrbodal seglar i alla väder. Här inte bara bildligt utan även bokstavligen😉 ... See MoreSee Less

4 weeks ago
Hela Sverige ska leva Fyrbodal

Idag hittar du Hela Sverige ska leva Fyrbodal på Glupsk i Fngersfors. Christer tillverkar Biokol och information om landsbygdsfrågor finns. Välkomna! ... See MoreSee Less

Idag hittar du Hela Sverige ska leva Fyrbodal på Glupsk i Fngersfors. Christer tillverkar Biokol och information om landsbygdsfrågor finns. Välkomna!

Comment on Facebook

Hoppas det inte regnat alltför mycket på er. ❤️

Heja!

Load more

Hela Sveriges Riksorganisation

Hela Sverige pratar med Årets kommun.

Finns det plats också för landsbygderna i regering...

Skolor i hela landet.