Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Hela Sverige ska leva jublar!

Både Fårösunds och Slites högstadium får vara kvar. Det är oerhört viktigt för utvecklingen på norra Gotland. Det är också viktigt att man underlättar för byggande av bostäder på norra Gotland med planläggning och lämpliga lösningar för vatten och avlopp. Genom att göra det attraktivt att bo på norra Gotland kommer vi fortsatt att ha underlag för skolorna på norr.

Samarbete mellan de båda högstadierna kan ge lärarna ett större kollektiv att hämta stöd och idéer ur och eleverna kan hitta kompisar som man lirar med. Regler för nyttjandet av teknik som exempelvis fjärrundervisning är oerhört fyrkantiga. Det viktigaste är att skapa kvalitet i undervisningen och det behövs flexibilitet för att anpassa undervisningen till verkligheten. Gotlands avlånga form i kombination med effekten av besöksnäringen där antalet fastboende minskar till förmån för fritidsboende är den verklighet som påverkar hur underlaget till skolorna ser ut.

Gotlandsdistriktet av Hela Sverige ska leva jobbar för att skapa ett nätverk för skolföräldrar och att hålla en kontinuerlig dialog med både politiker och förvaltning. Vi jobbar för att underlätta byggandet av bostäder på landsbygderna bland annat genom utvecklade VA-lösningar. Vi har jobbat för enskilda vägar och kollektivtrafik och nu har vi engagerat oss i beredskapsfrågorna där vi återigen är beroende av en levande landsbygd med möjlighet till livsmedelsförsörjning lokalt och samarbete i socknarna för att klara behov av vatten, el, kommunikation med mera.