Hela Sverige
Nyheter22 juli, 2018

LANDSBYGDSFEST MED POLITIKERUTFRÅGNING PÅ FÅRÖ

Den 17 juli arrangerade GUBIS, Tillväxtverket, Region Gotland, Hela Sverige ska leva- Gotland och Studieförbundet Vuxenskolan Landsbygdsfesten för andra året, nu på Solhaga camping på Fårö. Hettan dämpades något av slöjmoln som täckte himlen, och med arrangörer och politiker möttes drygt 100 personer. Det blev en fin dag med Vera Kebbes njutbara sång och mingel med utmärkta möjligheter till nätverkande.

Malena Bendelin gav oss verktyg att se med andra ögon på landsbygden, och framför allt lärde oss finna annat språkbruk för hur vi kan beskriva denna mer relevant. Så fick politikerna tre minuter var på sig att berätta vad deras resp. parti har för program för att stötta landsbygden. Precis som i den Parlamentariska landsbygdskommitténs slutbetänkande som kom i januari 2017, finns det många förslag som är positiva för en gynnsam utveckling på landsbygden, men allt går långsamt, många ord och lite verkstad.

Något vi alla kan göra NU, det är att använda vår konsumentmakt och bara handla svenskt kött och grönt, för att stötta våra svenska lantbrukare som kämpar för sin existens i torkan. Gunnar Bendelin hade formulerat en appell

om just detta som samfällt antogs på Landsbygdsfesten.

Så Sverige, stötta lantbrukarna och HANDLA SVENSKT!

Hela Sverige ska leva  Gotland