Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

16/3 Framtidsforum 2024

 

Vad är det jag egentligen behöver? Behöver jag äga det eller kan jag låna, hyra eller samäga det? Det finns appar, hur funkar Hygglo, toogoodtogo,  Smarta kartan? Framtidsforum 2024 handlar om tillräcklighet i relation till konsumtion och politik. Vi bjuder både på en inledande föreläsning, workshop, gemenskap och ätbart.

I workshopen kommer vi att tillsammans diskutera hur olika delar av samhället skulle kunna utformas utifrån idén om tillräcklighet och samtala om möjliga vägar dit.

Vi börjar dagen med en matig lunchmacka och mingel. Det sker mellan 12 och 13. Därefter tar Åsa Callmer vid med ”Tillräcklighet i praktik och politik”, en kort föreläsning och därefter workshop. Åsa Callmer är postdoktor i miljösociologi på Örebro universitet och arbetar inom forskningsprojektet (O)hållbara livsstilar: sociala (o)möjligheter att konsumera mindre.

Sara Hillersberg avslutar dagen med att berättar om hennes jobb med textil hållbarhet på olika områden. Textilt återbruk både till butik och i workshops. Delningsekonomi med butiken BYT! och kunskapsspridande om textilindustrin och konsekvenserna av vår överkonsumtion.

Välkommen till Coompanions lokal, Rudbecksgatan 26, Örebro. Anmäl dig till Framtidsforum den 16 mars. Det kostar inget mer än din tid. Vid förhinder måste du meddela oss.

Framtidsforum är ett samarrangemang genom nätverket  Regional Omställning i Samverkan Örebro län med ABF, Coompanion Mälardalen och Hela Sverige ska leva Örebro län.