Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet

Ny Valenkät till Skaraborgs politiker

Utbyggnad av bredband och fiber är en av de 26 frågor som toppolitikerna kommer att få svara på.

-Nu vill vi ha svar från ledande politiker till såväl riksdagsvalet som regionvalet i Skaraborg om hur de ser på viktiga frågor som berör Skaraborgs landsbygd och småorter.
Det säger Per Gustafsson, ordförande för Hela Sverige ska leva Skaraborg.

Inom kort skickar Hela Sverige ska leva Skaraborg en enkät till åtta politiska partier. Enkäten gåt till de tre toppkandidaterna för varje parti till såväl riksdagsvalet som regionvalet i september 2022.

-Vi vill ha svar på frågor som är viktiga för alla som bor på landsbygden och på småorter i Skaraborg, säger Per Gustafsson.

Sammanlagt är det 26 frågor som ska besvaras. De handlar bland annat om boende och byggande på landsbygden, företagande, jordbruk, fiske, miljö och energipolitik, it, kultur och föreningsliv.

-Skaraborgarna behöver besked från politikerna inför valet. Vi vill hjälpa till att förmedla var de politiska partierna står, säger Per Gustafsson.

Enkäten går till toppkandidaterna för Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna. Tre kandidater för varje parti gör sammanlagt 48 personer som fått enkäten. Eftersom några personer har topp-placeringar för sitt parti i både riksdagsvalet och i regionvalet är det sammanlagt 44 personer som fått möjlighet att besvara enkäten.

Svarstid var satt till 30 april, men förlängdes till 22 maj, då enkäten definitivt stängdes.

Läs frågorna i Valenkäten 2022 här.