Hela Sverige

Medlemsföreningar kan ansöka själva eller nomineras att bli Årets Utvecklingsgrupp.

5000 kronor delas ut till vinnaren som presenteras vid Hela Sverige Hallands årsmöte följande år!

Ansökan/nominering ska vara inkommen innan 1 november via mejl till vår ordförande

 

 

 

 

Sibbarp-Dagsås Föreningsråd är årets utvecklingsgrupp i Halland 2022. STORT GRATTIS!!

Föreningen är en paraplyförening för andra föreningar i bygden; Sibbarps Bygdegårdsförening, Sibbarps LRF, Dagsås byalag, Sibbarps 4H, Sibbarp Dagsås Hembygdsföreningen, Pensionärsföreningen, SIDnet (fiberföreningen) och Sibbarps GoiF.

Under 2022 hölls första upplagan av Sibbarpsfestivalen med Bonnakamp, försäljning av bland annat 4H-företagare, en rad andra aktiviteter, dagen avslutades med fest i Bygdegården.

Årligen arrangeras musik- och allsångskvällar vid Carussedammen.

Tillsammans med Varbergs kommun har en ortsutvecklingsstrategi arbetats fram.

Stort engagemang för utbyggnad av förskolan i Sibbarp eftersom alla barn i bygden inte får plats i nuvarande byggnad. Bygdens folk har även kämpat för att behålla sin F-6 skola vilket de fått gehör för hos politikerna.

Föreningen har gjort film om bygden där man bland annat marknadsför lediga tomter. Det har även drivits ett flertal Leader-projekt i bygden såsom Äventyrsskogen,  inköp av datorer och kurser i datakunskap, försäljningsstånd för 4H-företagare och Smaka på Tvååker.

I Sibbarp-Dagsås bor människor som visar upp både engagemang och entreprenörskap. De jobbar aktivt på att fler ska flytta in samt att bygden ska vara en attraktiv plats att bo och verka på!

Styrelsen för Hela Sverige Halland kommer under årsmötet torsdagen den 16 mars 2023 dela ut prischecken om 5 000kr som uppskattning samt peppning att fortsätta arbeta för en levande landsbygd.

 

Läs mer om föreningen här »

Hishults Byalag prisades 2020 för Årets Utvecklingsgrupp 2019

 

Motivering:

Hishults Byalag är ett bra exempel på hur man lyckats engagera boende i samhället i ett gemensamt arbete. Med samlade krafter har man åstadkommit en produktiv och aktiv förening.

Hishult – ett samhälle i södra Hallands Skogsland – beläget i gränstrakterna av södra Småland och norra Skåne. Byalaget i Hishult fick för några år sedan ett arv som möjliggjorde inköpet av ett hus. Huset renoverades upp med hjälp av lokala hantverkare både pensionerade och yrkesverksamma. På detta sätt lyckades Byalaget iordningställa en bra och ändamålsenlig samlingslokal och två lägenheter, som kan hyras ut. Här har byalaget många aktiviteter och även möjlighet för andra sammankomster i byn.

Länk till Hishult »

Kvibille Allförening prisades 2019 för Årets Utvecklingsgrupp 2018

 

Motivering:

Sedan många år tillbaka har föreningen arbetat för den lilla orten Kvibilles utveckling. De ser och tar tillvara mängder av möjligheter i området. De stöttar dessutom enträget andra föreningar som är verksamma i området.

De senaste projekten har varit att utveckla besöksnäringen i Kvibille, med restaurering av den gamla fängelsehålan och att bygga upp en historisk vandring.

Genom samarbete med Kvibille Gästgivaregård och Kvibille Mejeri, har de startat ”ostboden” i anslutning till Gästgivaregården. Genom detta har en ny turistattraktion skapats.

De har flyttat biblioteket på orten, till nyrenoverade och bättre lokaler. Biblioteket drivs helt ideellt av ortsbor.

Deras verksamhet har framåtanda och ”go”, allt för Kvibilles bästa.

Länk till Kvibille »

Årets utvecklingsgrupp Hela Sverige ska leva Halland

2022 – Sibbarp Dagsås Föreningsråd

2020 och 2021 Årets utvecklingsgrupp blev inte utsedd  på grund av pandemin.

2019 – Hishults byalag

2018 – Kvibille Allförening

2017 – Krogsereds IK

2016 – Oskarströms samhällsförening

Hela Sveriges Riksorganisation

Hela Sverige pratar med Årets kommun.

Finns det plats också för landsbygderna i regering...

Skolor i hela landet.