Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Årets utvecklingsgrupp korad!

 

Styrelsen för Hela Sverige Halland har enhälligt utnämnt Sibbarp-Dagsås Föreningsråd till årets utvecklingsgrupp i Halland 2022. STORT GRATTIS!!

Föreningen är en paraplyförening för andra föreningar i bygden; Sibbarps Bygdegårdsförening, Sibbarps LRF, Dagsås byalag, Sibbarps 4H, Sibbarp Dagsås Hembygdsföreningen, Pensionärsföreningen, SIDnet (fiberföreningen) och Sibbarps GoiF.

Under 2022 hölls första upplagan av Sibbarpsfestivalen med Bonnakamp, försäljning av bland annat 4H-företagare, en rad andra aktiviteter, dagen avslutades med fest i Bygdegården.

Årligen arrangeras musik- och allsångskvällar vid Carussedammen.

Tillsammans med Varbergs kommun har en ortsutvecklingsstrategi arbetats fram.

Stort engagemang för utbyggnad av förskolan i Sibbarp eftersom alla barn i bygden inte får plats i nuvarande byggnad. Bygdens folk har även slagits för att behålla sin F-6 skola vilket de fick gehör för hos politikerna.

Föreningen har gjort film om bygden där man bland annat marknadsför lediga tomter. Det har även drivits ett flertal Leader-projekt i bygden såsom Äventyrsskogen,  inköp av datorer och kurser i datakunskap, försäljningsstånd för 4H-företagare och Smaka på Tvååker.

I Sibbarp-Dagsås bor människor som visar upp både engagemang och entreprenörskap. De som jobbar aktivt på att fler ska flytta in samt att bygden ska vara en attraktiv att bo och verka på!

Styrelsen för Hela Sverige Halland kommer under årsmötet torsdagen den 16 mars dela ut prischecken om 5 000kr som uppskattning samt peppning att fortsätta arbeta för en levande landsbygd.

 

Verkar du i en förening som borde utnämnas till Årets utvecklingsgrupp i Halland 2023? Nominera genom att mejla vår ordförande susanne.matgladje@gmail.com, senast den 1 november 2023