Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Bygdeberedskap och 25-årsfirande

Nuvarande ordförande Susanne Thorsson och första ordförande för Länsbygderåd Halland Ulla Richardsson. Foto: Elisabeth Otterdahl

Söndagen den 22 oktober höll vi vårt årliga höstmöte, detta år med temat beredskap på Kvibille Gästis i Halmstad kommun vilket lockade dryga tjugo personer från olika delar av Halland.

Efter en välsmakande lunch med svensk kyckling och svamp höll Civilförsvarsförbundets Lennart Rydén en föreläsning om hemberedskap. Det var mycket nyttigt att förstå att vi förväntas klara oss i en vecka om krisen kommer vilket gäller avsaknad av el, vatten och tillgång till mat.

Därefter tog näste talare vid, vilken var Gunnar Petersson från vår grann-länsorganisation Hela Sverige Kronoberg. Gunnar berättade om deras projekt ”Bygdeberedskap” då man i sin socken inventerat resurser i from av reserv el-verk, motorsåg, färskt vatten och dylikt.

Slutligen firade vi att det var på dagen 25 år sedan vår organisation såg dagens ljus. Ulla Richardsson som då valdes till ordförande för Länsbygderåd Halland höll ett tal om hur allt startade och sedan tog nuvarande ordförande Susanne Thorsson över ordet och berättade om dagens verksamhet. Det var så sent som i våras som organisationen bytte namn till Hela Sverige ska leva Halland rent juridiskt.