Hela Sverige
Nyheter15 november, 2022

Årets lokala utvecklingsgrupp 2022 är utsedd

Länsavdelningen Hela Sverige ska leva Fyrbodal har utsett Dals Långeds Utvecklingsråd  till Årets grupp i Fyrbodal. Stort GRATTIS till dem.
Den 11 november överlämnade  länsavdelningens ordförande Jan Hognert en symbolisk check på 5000 kr samt ett diplom till gruppens representanter Barbro Erlandsson Bratt och Roger Karlsson. Denna ceremoni avslutade den konferens som länsavdelningen anordnat på Bohusgården, Uddevalla, den 10-11 november.

Länsavdelningens motivering:

Dals Långeds Utvecklingsråd(DLU) har sedan starten år 2000 i samarbete med föreningsliv, boende, Bengtsfors kommun och Campus Steneby, som är en filial till Göteborgs universitet, utvecklat samhället. Förutom alla årliga återkommande evenemang såsom påskparad, valborgsfirande, vårstädning och andra evenemang tillsammans med lokala föreningar så har man tillsammans med Campus Steneby drivit större projekt med utländska samarbetspartners. Föreningen engagerar många människor i ideellt arbete som genererar samhörighet, entreprenörskap, landsbygdsutveckling och inte minst kunskapsutveckling, främst inom konst, kultur och design, genom sitt samarbete med högskolan på orten. Där det ideella arbetet genererar inkomster används dessa i andra projekt som gynnar bygden.
DLU är ett gott exempel på civilsamhällets styrka.

Länsavdelningen har nominerat Dals Långeds Utvecklingsråd till Riksorganisationens motsvarande utmärkelse för hela landet och med chans att vinna ytterligare 10 000 kr.

Så går det till att nominera Årets Grupp