Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Helena Dahlström ny ledamot i styrelsen för Hela Sverige ska leva

 

Helena Dahlström, Tidan, valdes på Landsbygdsriksdagen i Jönköping till ny ledamot i den nationella styrelsen för Hela Sverige ska leva. Hon är idag verksamhetsledare för Hela Sverige ska leva i Skaraborg.

Vid Landsbygdsriksdagen 2022 i Jönköping valdes Helena Dahlström in i styrelsen. Hon är därmed den enda representanmten från Västra Götaland i organisationens styrelse.

Vid Landsbygdsriksdagen valdes två nya ordförande; Magnus Ek, Valdemarsvik, och Irene Oscarsson, Tranås.

Läs mer om valen här.

Stark landsbygd ger stark stad

–Det är roligt att några har uppskattat det arbete jag gjort som har lett fram till nomineringen. Jag ser med spänning fram emot uppdraget, säger Helena Dahlström och understryker hur viktigt Hela Sverige ska leva är:

–Jag brukar säga att utan en stark landsbygd får man inte en stark stad, och tvärt om. Landsbygden och staden bör följa varandra för att det ska bli en hållbar och attraktiv kommun, att leva, verka och bo i, säger hon.

Viktigt för Skaraborg

–Det är viktigt att det kom med en representant i styrelsen för alla lokala utvecklingsgrupper och föreningar i Skaraborg och i Västra Götaland, säger Per Gustafsson som är ordförande för Hela Sverige ska leva i Skaraborg

I styrelsearbetet vill Helena Dahlström prioritera frågor om social hållbarhet:

–Vi måste bli bättre på att ta vara på de människor som har kommit till oss från andra länder och deras kunskaper. Och våga släppa in dem i våra miljöer, säger hon.

Aktiv föreningsmänniska

Helan Dahlström är 63 år. Hon bor i Tidan och är aktiv i en lång rad lokala föreningar, som Tidans scoutkår, Svenska kyrkan, Fågelsjö i kulturbygd och Tidans socialdemokratiska förening. Hon har också bred erfarenhet av partipolitiskt arbete i Skövde kommun, där hon tidigare varit med på ledande kommunala uppdrag i 16 år.

Helena arbetar idag som delregional samordnare på Coompanion Skaraborg i ett projekt som går ut på att matcha våra tredje landsmedborgare in i vårt föreningsliv så de ska få ett redskap för sin etablering i Sverige.