Hela Sverige
Nyheter29 januari, 2023

Hela Sverige ska leva på Skaraborgsdagen

När 400 beslutsfattare i Skaraborgs näringsliv och kommuner samlades på Vara konserthus, var också Hela Sverige ska leva Skaraborg på plats.
-Vi mötte många intresserade i vår monter, berättar verksamhetsledare Helena Dahlström.

Varje år samlas Skaraborgs beslutsfattare inom offentlig sektor, näringslivet och akademin i Vara konserthus på Skaraborgsdagen. Onsdagen den 25 januari genomfördes årets Skaraborgsdagen.

Årets tema var ”Redo för nya höjder” med särskilt fokus på omställning, tillväxt och ett attraktivt Skaraborg. Syftet med Skaraborgsdagen är att visa på goda exempel, skapa stolthet, framtidstro och vi-känsla i hela Skaraborg

Civilsamhället

Det har inte varit självklart att också civilsamhällets företrädare varit med på Skaraborgsdagen. Men i år blev det ändring.

-Hela Sverige Skaraborg var med under konferensen, och hade också en egen monter, berättar Helena Dahlström.

I montern fanns Hela Sverige Skaraborgs nya roll up, och många foldrar delades ut under dagen.

-Det blev också någon ny medlem, avslöjar Helena Dahlström.

Landshövding

Skaraborgsdagen startade med en introduktion av Västra Götalands landshövding Sten Tolgfors och regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen, Helén Eliasson (S).

Jens Holtinger, EVP Group Trucks Operations föredrog om Volvos omställning. Catharina Elmsäter Svärd, VD Byggföretagen, samt Muriel Beser Hugosson, Rektor Högskolan i Skövde, gav sina perspektiv på vilka möjligheter etableringen inom industrin ger hela Skaraborg.