Hela Sverige
Logotyp för Hela Sverige Logotyp för Hela Sverige Hoppa till huvudinnehållet
Nyheter

Torsö Skärgårdsskola blev Årets kooperativ

Coompanions ordförande Leif Walterum (till vänster) delar ut priset Årets kooperativ till Torsö Skärgårdsskola

Torsö Skärgårdsskola vinner priset för Årets kooperativ i Skaraborg 2024! Priset delades ut av medlemsorganisationerna i Coompanion Skaraborg på föreningens årsstämma den 19 april.

Coompanion har 25 kontor i hela landet och varje år nominerar kontoren egna regionala bidrag till Sverigefinalen, där de tävlar om utmärkelsen Årets kooperativ i Sverige 2024. Vi håller såklart tummarna för Torsö Skärgårdsskola.

Skolan ligger mitt i vårt biosfärområde. En skola, förskoleklass och fritidshem för elevens utveckling i en lugn och harmonisk miljö. Huvudman för skolan är Torsö Skärgårdsskola ekonomisk förening.

Coompanion Skaraborgs motivering till priset är:
”Årets kooperativ i Skaraborg bildades 2009 men verksamheten kom i gång lagom till starten av höstterminen 2012. Det brinnande engagemanget har sedan dess fortsatt att blomstra med oförminskad styrka och idag utgör skolan en central punkt på Torsö.

Skolan är ett levande exempel på hur ett kooperativt arbetssätt, när det kombineras med en gemensam vision, kan skapa en miljö där både elever och personal trivs och utvecklas.

Tillsammans har de lagt grunden för en trygg och hållbar verksamhet där alla involverade känner sig delaktiga och sedda.”

Hela Sverige Skaraborg är medlem i Coompanion Skaraborg och gratulerar Årets kooperativ i Skaraborg.